film - cloverfield

cloverfden HÄR filmen såg jag nu i eftermiddags. alldeles ensammen i mitt rum, haha.. nädå, så hemsk var den inte faktiskt. den handlar om några kompisar som bor på manhattan i new york och som en kväll i slutet av maj har en lycka-till-fest för sin kompis som ska flytta till japan. festen blir dock avbruten av att något kommer upp ur marken och börjar härja fritt och förstara i princip allt i sin väg, typ som godzilla.

en riktigt hypad film har det ju varit i alla fall men jag har hört blandade meningar om denna. den skulle tydligen vara riktigt jobbig att se på eftersom den visas som en film gjord med en handkamera. många har trott att detta var något som skulle upphöra en bit in i filmen.

men nej, den är verkligen så hela filmen lång. aningens jobbigt att sitta och kolla på ja.. men som tur är är den bara 1 h och 12 minuter lång, något längre skulle man inte orka utan att börja må illa av ren yrsel. tycker att man kanske kunde filmat första delen med vanliga filmkameror och sedan låta handkameran visa allt lite mer detaljerat under resten av filmen. då hade dom kanske kunnat göra en längre film, för 72 minuter är alldeles för lite egentligen..

men det var en annorlunda idé att göra på det här sättet, det gjorde bland annat att filmen blev mer "personlig" och man kunde känna alla karaktärernas desperation lite mer. eller nått..

ett stort minus för de kassa dataanimationerna, inte lika dåliga som i i am legend, men verkligen inget att hurra för. ska man använda sig av dataanimationer så ska man göra det fullt ut, annars är det ett rejält slöseri med både pengar och tid.

nu pratas det tydligen om att det ska göras ett spel baserat på filmen. säg mig, varför ska så många filmer senare göras till ett spel? skittöntigt..

HÄR kan ni se den officiella trailern och HÄR kan ni läsa en mycket mer utarbetad beskrivning av handlingen, dock [SPOILER VARNING!]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback