bunkerkväll med LÄSK 27/8

här kommer lite bilder från de första festligheterna för min del i karlstad. det var bunkerkväll för alla nollor & faddrar. bunkern är en studentpub på kronoparken som drivs av studenter. billigare priser och mysig miljö! vi började förfesta vid fyra i isabells allrum i hennes hus på campus. pimpade våra nolle-tröjor så dom blev jättefina haha! vi har lätt de snyggaste nolle-tröjorna av alla.

lite ölspel, god dryck, lite dans, musik, och tjöt med karlekon-faddrar gick vi sedan till bunkern. där hade vi tydligen missat allt folk, var mycket mer folk innan tydligen. menmen, jag & linda stannaade kvar och pratade med våra faddrar och åt pizza hehe.
camilla & alexandra när vi förfestar i alltrummet hos isabell.


isabell & linda in action!

yours truly & johanna.

och vi igen!

söta linda glad & (misstänkt) onykter haha..

isabell & linda ville ABSOLUT bli med på bild tillsammans med sina paljettväskor som de
köpte på stan i jakt på mer glitterspray haha..

johanna gör.. något.. hehe..

åmålsbrudarna!

inne hos isabell..

camilla & linda!



johanna i mitten tillsammans med joel (tv) och släggan (th) som är två av våra faddrar..

här bor jag

här får ni lite bilder på min lilla lya på frödingshöjd 7. precis lagom är den och jag älskar att vara här! är inte helt olikt mitt rum hemma vilket säkert bidrar lite till att jag trivs så bra här.. nu ser det dock inte lika fint ut då de senaste dagarnas höga tempo inte riktigt lämnat någon tid åt städning hehe..








ja jesus vilket tempo det är

bloggen har hamnat i skymundan lite nu de senaste dagarna... men det är så mycket hela tiden att man inte orkar sitta vid datorn av ren utmattning. igår var jag ute för andra gången denna veckan och jag är sjuuukt trött. kanske inget att jämföra med camilla & isabell men för mig är det mycket haha..

kommer en liten redogörelse senare idag om vad som händer + en massa bilder. håll till godo.

dagen efter

jaa.. idag är man tröttare än tröttast efter gårdagens bravader. vaknade vid tio typ och mådde väl helt okej jämfört med hur dålig jag ALLTID brukar bli. låg och kollade på tv en liten stund innan jag hoppade in i duschen och mötte sedan upp isabell & camilla utanför konsum. handlade tacos-ingredienser och gick sedan hem till camilla på frödingshöjd 3 och åt mat. den maten satt fint i magen kan jag tala om! diskuterade nollning och lite annat..

nu har jag vart hemma ett par timmar och bara suttit vid datorn typ. ska städa nu snart tänkte jag.. sen blir det plugg och sedan film på tv resten av kvällen.. denna dagen har gått skitfort. imorgon är det söndag och då blir det väl ännu mer plugg tror jag..

marshmallow-tävlingen @ nollning

en liten bild på daniel som var våran tävlande i marshmallow-tävlingen. man skulle försöka
få in så många marshmallows i munnen utan att svälja dem. daniel lyckades med 30 st,
helt otroligt haha.. det bästa laget fick in 37 tror jag, galet. på bilden ser ni även de läckra
t-shirtarna som alla nollor måste ha på sig, ALLTID! skitfula.. sen fick jag storlek large också,
jag som är typ minst i laget hehe.. på bilden ser ni också två av våra faddrar.



dag 2 i skolan

idag har det vart en mycket bättre dag än det blev på slutet igår. mycket bättre! började första kursen idag: lärande och kunskapsbildning. dock fick väl jag + de flesta andra kursare en smärre chock då vi ska ha läst ut första litteraturen till nästa torsdag då vi har seminarium. men, jag är expert på att kunna sträckläsa de flesta böcker i flera flera timmar så det blir inga problem.

det jobbiga är att vi har nollning under tiden som tar en massa tid. men där gäller ju det att prioritera. idag/ikväll skolkar jag, isabell, camilla, alexandra, johanna och linda från nollningen då vi helt enkelt inte har lust att festa två kvällar i rad. för imorgon blir det tillsammans med de andra LÄSK-nollorna + faddrar. då blir det party! verkar som att jag och de ovan nämnda tjejerna drar ihop en lite förfest hemma hos linda här på frödingshöjd. hoppas det blir så, vore kul! igår var man spiknykter och det blev lite konstigt med tanke på att typ hälften av alla faddrar var dyngraka. haha..

borde egentligen plugga nu men har absolut ingen förmåga att koncentrera mig så jag går upp tidigt imorgon bitti och pluggar istället, jag är mest koncentrerad på morgonen. resten av dagen ägnas ju åt lektioner och nollningsfestande så det blir inte mycket tid över till annat.

vad gäller mina grannar här på frödingshöjd har jag inte så mycket att säga.. bor en utländsk tjej bredvid mig, en butter kille mittemot och en annan tjej lite längre ner i korridoren. träffade rikard idag, en kille som bor på första våningen, som var jättemysig! dock kritiserade han min britney spears-plansch och då sa jag att han skulle va tyst hehe.. men han verka jättesnäll så det var ett stort + på denna dagen, härligt!

idag har jag gjort lite ärenden på stan, skaffat lånekort på stadsbiblioteket och lite annat. en vända på systemet blev det också. är imponerad över att jag inte shoppat loss än haha, bara köpt sånt jag behöver. * klapp på huvudet *

herrejesus

jag kan inte nog påpeka allt som är fel med DETTA. vad hände med att alla är olika och att man duger som man är? och är det någon som inte tycker det så fuck them.

upp som en sol, ner som en pannkaka

ja usch. det goda humöret i eftermiddags har nu bytts ut mot tårar och panik typ.. kan lugna den som oroar sig att det inte är något farligt, bara lilla jag som ha nerver som hänger på en skör tråd. sjukt konstigt, börjar grina för vadsomhelst nuförtiden alltså och det är INTE roligt för fem ynka öre. hände lite grejer under kvällen nu som jag blev ledsen, arg och irriterad över.. sen längtar jag hem också, fan..

hehe, bara att skärpa sig. ska ju hem på fredag igen och hämta lite grejer som jag inte fått med mig än.. ska till ICA också och prata lite med chefen också förhoppningsvis.

nollningen nu i eftermiddags/under kvällen var intressant, mer säger jag inte. gjorde lite fräna lekar och sånt där, en som jag ska visa kort på imorgon hade jag tänkt. den var sjuuuuuk.

göra sig hemmastadd

nu har jag inte skrivit på ett tag då det har tagit sån tid med allt med flytten och så.

är dock framme nu och har börjat gjort mig hemmastadd litegrann. lägenheten är iordninggjord, så nu är det bara att köra på eller vad man nu ska säga.

vart i skolan hela dagen idag, massa information som lägger sig på hög i huvudet. en del av det har jag ju redan hört en gång tidigare men ändå.. nu är jag hemma och pustar ut en stund. ska möta isabell igen om en liten stund för idag börjar våran nollning. spännande! inte.. haha, helst vill jag inte vara med, vet dock inte om det beror på lathet eller omotivation, säkerligen det tidigare alternativet. menmen, det måste nästan göras.

och ja, det kommer allt lite bilder på lägenheten och sådär inom den närmsta tiden. jag trivs i alla fall jättebra och är verkligen laddad!

och redan efter en dag; jag saknar INTE åmål för fem öre.
dock saknar jag redan mina underbara arbetskompisar hemma på ICA.. usch, blir så ledsen när jag tänker på det..

puss & hej från karlstad!

tummen upp för HBO


jag borde verkligen sova nu, men ska bara kolla på ett avsnitt till av generation kill. tycker det är skitbra! alexander skarsgård är riktigt bra faktiskt.. märks att han fått putsa på engelskan ordentligt alltså och det ska han ha ett plus för, att lära sig prata engelska som näääästan kan tas som inhemsk är riktigt riktigt svårt. (tro mig, jag vet hur svårt det är eftersom jag inriktade mig på att lära mig prata brittisk engelska när jag plugga på KAU förra gången, not easy at all folks..)

favoritkaraktären är fanjunkare john sixta som spelas av en kille som heter neal jones. han har även vart med i ett avsnitt av sex and the city, där han spelar en mycket ilsken & butter make till en kompis till carrie som heter susan-sharon. (jag är expert på att känna igen skådespelare i nya filmer/serier som haft en liten roll i andra filmer/serier som jag sett).
 
jag gillar hans karaktär i generation kill hur mycket som helst. ilsken, arg och skriker typ hela tiden på soldaterna och säger att dom är fula, ovårdade och värdelösa klantarslen typ. så jävla härligt haha..

generation kill

sitter just nu och kollar på amerikanska HBO's nya miniserie
"generation kill". än så länge verkar den görbra! och vet ni inte
att det är en svensk skådis med så har ni dålig koll haha..


sista veckan nu

så var det en ny vecka igen då.. var i karlstad igår med mamma, pappa, andreas och pontus då det stora flyttlasset gick. körde upp resten av mina grejer, sängen och min stora hylla. så nu sover jag på en madrass på golvet haha..

fortfarande lika grisigt i köket efter tidigare hyresgäster. fan vad äckligt alltså.. får väl höra med de andra som bor där nu hur vi ska göra för jag tycker inte att de nya hyresgästerna ska städa efter dom gamla liksom. i så fall ska vi ha ersättning. hmm.. jaja..

idag är det måndag och jag skulle egentligen vara ledig som vanligt. men bytte pass förra veckan så fick jobba idag istället i cafét.

gör min sista vecka som ordinarie personal på ICA nu.. känns väldigt konstig. nu ska jag & isabell bli extrapersonal igen hehe. hoppas på att få något pass ett par dagar i månaden för att dryga ut studentkassan lite.

och för er som missat: ja, isabell ska också flytta upp till karlstad. vi ska båda läsa till förskolelärare, har valt samma inriktning och allt. spännande! isabell bor däremot på campus och jag bor på frödingshöjd, båda i studentkorridor.

my motherboard, my self

haha, detta kommer likna det avsnitt av sex and the city som heter "my motherboard, my self", när carries dator kraschar och hon sitter på något datasupportställe är skitsur.

har varit lite frånvarande från bloggen nu, men det är inte mitt fel.. min dators operativsystem windows vista kraschade igår och jag har varit helt förstörd över detta typ. sjävla datorn har inte kraschat, men hela insidan eller vad man ska säga. men det är inget fel på windows vista utan det var den skivan jag använde som tydligen är bunden till en  annan dator och sedan inte går att använda längre. hur fan skulle jag kunna veta det liksom.. you tell me..

jag är egentligen rätt bra på datorer och sånt där.. men när jag väl hamnar i en situation då jag inte kan lösa det själv får jag panik typ.. skitlarvigt jag vet, men datakrångel är sådant som kan få mig att grina av frustration.

har iaf bytt till windows xp science edition nu, som andreas har på sin dator, och än så länge "ta i trä" funkar det perfa. dock försvann alla drivrutiner så har fått ladda ner allt sådan igen och det går inte sådär görsnabbt direkt. menmen.

imorgon ska jag i alla fall ner till datatema här i stan och låta dom sätta i ett till RAM-minne i den. var och pratade med dom innan helgen nu och dom skulle fixa det åt mig. pappa och andreas borde ju kunna men jag vill verkligen inte att något ska gå sönder. i stort sett alla tekniska prylar som jag har i min ägo har antingen varit sönder en gång, eller så har jag i alla fall tappat dem i golvet för många gånger.

historia

även fast åmål kan vara helt underbart kan jag inte beskriva
hur gött det ska bli att äntligen komma härifrån..


home sweet home

den här fräna kudden hittade köpte jag för 50 spänn på lagerhouse. rätt tydligt
budskap, don't ya think? *skratt*


i behov av redbull

shiet vad trött jag är idag.. fy fan.. var i karlstad hela dagen igår och grejade lite. fick en himla massa handlat på IKEA i alla fall, och lite annat roligt på lagerhaus. tror att det inte är alls så mycket kvar nu som jag behöver inhandla. i stort sett bara mat och glödlampor typ.. hmm, men kommer säkert på ännu mer grejs.

tog tusen år att ta sig ut till frödingshöjd igår, gud vad dåligt med bussar det går nu på sommaren? eller hade jag bara otur som missade alla senaste? jobbigt var det i alla fall. så hann aldrig åka tillbaka till lägenheten, fick släpa med mig alla påsar till tåget och hem.

idag ska jag jobba igen, men börjar inte förrän fyra. skulle egentligen gått upp tidigt idag så jag skulle hinna packa mer. men jag är verkligen helt slut så tror ärligt talat inte jag kommer få något gjort alls idag. tror jag börjar bli sjuk alltså..

imorgon MÅSTE jag gå upp tidigt och packa. rummet ska i stort sett vara tomt till på söndag. det var en jävla tur att jag tog semester imorgon och på söndag, annars hade jag aldrig hunnit/orkat.

till karlstad imorgon

egentligen ska jag jobba extra imorgon men har tagit semester. behöver åka till karlstad och greja lite + komma hemifrån en dag. blir iväg till IKEA och även lite shopping inne i stan. sen får jag åka till lägenheten också och göra iordning så mycket som jag kan.. hoppas på att få se några nya grannar också! det skulle vara riktigt roligt faktiskt!

har även tagit lite mer semester denna veckan (då jag sparade två veckor från sommarsemestern) och det ska bli gött. jobbar egentligen 11 - 22.15 på lördag men börjar 16.00 istället.

på söndag har jag tagit ledigt eftersom det STORA flyttlasset går då. då ska väl mitt rum tömmas hade jag tänkt.. spännande!

keri hilson - energy

bäst just nu!

TGIF

fredag idag då och jag har precis landat hemma i sängen efter sista jobbpasset innan helgen. ska kolla på sammandraget av OS-invigningen sen.. imorgon blir det upp tidigt då jag har lite flyttpackning att greja med + massa annat. sen blir det nog lite kikande på OS också..

suger att det är sån tidsskillnad, mycket sänds ju på morgon/förmiddagen och inte på kvällen.

vädret ser ut att bli lite bättre till imorgon eftermiddag som tur är. får bara hoppas att det blir ett par grader varmare också, men det lär det väl inte bli.

så imorgon blir det bengtsfors under eftermiddagen & kvällen. sen åker jag & andreas till karlstad på söndag och flyttar lite mer av mina saker. IKEA blir det en sväng också..

det är så typiskt svenskt

åh jag är så deprimerad över detta väder. ska bli skitdåligt väder på lördag, vi slipper nog regn/skurar men det kommer va svinkallt! det är nästan värre alltså.. nu känns detta inge kul längre. "get a life" tänker ni säkert men ni fattar inte, kräftis är årets höjdpunkt i festväg för vår del.. åh jag blir så ledsen..

detta är därför jag är skeptisk mot utomhusfester, när man bor i sverige och det för en gångs skull slutar regna så undrar man om det är någon som driver med en.

cutest thing ever

den här videon såg jag på "america's funniest home videos" i
tisdags, så söt kille alltså!


uppe i 2000 varv

sådär, då vart den mycket fruktade onsdagen över för min del, äntligen. ville verkligen inte gå till jobbet i eftermiddags (jobbade stängning idag) och har väl typ fasat hela helgen + början av veckan. jag brukar bara stänga på jobbet varannan fredag och var fjärde lördag, så jag hatar att stänga någon annan dag än dom. dels för att det är alldeles för lugnt på kvällen och dels för att det är så jäkla svårt att varva ner när man kommer hem.

har tagit en varm dusch nu iaf.. känner mig dock inte trött ändå. så det lär nog bli en stund till framför datorn.

 ja by the way, jag har blivit laptop-ägare! en HP 530 Notebook blev min förra veckan. och jag är kääääär! jag älskar den, hur gött som helst att inte behöva sitta vid ett databord och att inte behöva bråka med lillebror om den stationära vi har. iiiiiih.

preparations

förberedelserna inför karlstad-flytten är i full gång.. var inte direkt beredd på att det skulle vara så mycket som ska göras. allt från avgiftsreducering hos handels till att ändra folkbokföringen. dock är det mycket sådant pappersgöra som inte är aktuellt att bli klart förrän i slutet av måndaden.

allt shoppande är väl i stort sett klart. men ska till IKEA en snabbis på söndag och köpa en lampa till hallen, förlängsningssladdar och sånna där spikar som man kan använda till betongväggar, gardiner och gardinstång. hmm, det var allt en del det där.. känns som jag viftar med VISA-kortet varje dag nuförtiden, men det är ju en del som ska köpas.

annars så är jag fortfarande lika laddad som för ett par dagar sedan. jag kan nästan inte vänta på att få flytta iväg på riktigt. menmen, tålamod får man ha..

kräftis närmar sig

på lördag väntar årets festtillställning för mig och min bekantskapskrets, kräftkalaset (eller kräftis som det så fint heter bland oss) i bengtsfors. jag ser verkligen fram emot det lika mycket som tidigare år!

dock känns vädret inte det roligaste alls.. får hoppas hoppas hoppas att det bli inte regnar på kvällen i alla fall.. sen får det gärna bli ett par grader varmare annars får jag byta outfit helt vilket jag inte vill! sen har dom som vanligt något halvbra coverband som spelar tråkig och gamma musik, så mycket dans lär det nog inte bli. men det är ju inget måste för min del iaf hehe..

om vädret tillåtter blir det i alla fall grillning hemma hos emma lawrence innan förfesten drar igång.. hoppas hoppas!

mamma mia - the movie

för några veckor sedan var jag med andreas och kollade på mamma mia - the movie här i åmål. andreas var inte alltför imponerad, men jag ÄLSKADE den! bästa musiken i filmen är när dominic cooper & amanda seyfried sjunger "lay all your love on me", love it!


nina's 30-årskalas

26 oktober var jag och massa andra tjejer hemma hos nina och firade hennes 30-årsdag. kan inte riktigt komma över det där än, hon ser fan inte ut att va 30 år alltså.

började hemma hos nina med paket, god dricka och tilltugg. det var jag, isabell, marielle och helena som var där från ICA. resten av sällskapet (vi var 14 pers) var kompisar till nina som jag aldrig träffat förut tyvärr. sen gick vi till XO och åt grillbuffén som de har där i sommar.

personalen hade dukat jättefint med ballonger och små skyltar på borden. vi fick även sällskap av trubaduren när vi sjöng "ja må hon leva", haha! på XO satt vi en stund och åt & drack helt underbart gott. sen blev det HC för lite mer än halv gänget. på HC var det sjukt lite folk men vad gjorde det.. jag, marielle & helena dansade loss på dansgolvet ändå. tsss..


några av oss hemma hos nina!


flera!


helena & marielle efter maten på XO!


födelsedagstjejen själv!


djupa diskussioner..


isabell och bordsgranne!


jag ger marielle en puss på dansgolvet på HC, hon ser måttligt road ut hahaha..


göteborgsresan

tänkte visa lite av de bilder jag tog i juli när jag & isabell var i göteborg och semestrade lite. nu har det ju gått ett litet tag så kommer inte ihåg allt vad vi gjorde men här är en summering iaf.

första dagen av tre spenderades i massa affärer och på en liten sightseeing-tur med paddan-båten. jag har åkt den turen flera gånger förut men isabell hade aldrig åkt så det passade bra att ta med henne på en tur som visade kära göteborg från sin vackraste sida - från vattnet.

vi bodde på hotell opera som ligger mittemot tågstationen typ. fräscht hotell till ett bra pris så vi var nöjda.

på kvällen bestämde vi oss för att festa till det lite så vi ringde stina så kom hon till hotellet och förfestade lite. vi drack mousserande vin och piggelin-drinkar i barnkalasmuggar från hemköp, haha! såg väldigt roligt ut.. sedan gick vi till ett ställe som hette berså.. höll på att inte komma in då det var gästlista som gällde egentligen men lilla stina fixade så vi kom in iaf, gött som fan! sen höll jag på att inte få ha på mig de kläderna jag hade på mig heller.. jag har en svart tunn sidenjacka från ginatricot som jag älskar, använder den jämt och den passar till absolut allting.. MEN, så visar det sig att den jackan enligt garderobiären var en ytterjacka. jag trodde på allvar att han skämtade och när det visade sig att han inte gjorde det så blev jag skitsur och sa att "det här faktiskt ingen ytterjacka, jag skulle frysa ihjäl om jag hade denna på mig ute!" och då gav han med sig och jag kunde skutta in med kläderna i behåll, haha..

kvällen på berså var väldigt trevlig och vi var nog inte hemma förrän närmare halv fyra. inte illa för att vara på en måndag haha!

tisdagen vaknade jag med en av mina värsta bakfyllor (SJÄLVKLART.. jag blir bakis av ett glas cider typ..) vilket inte kändes bra alls då vi skulle spendera hela dagen på liseberg.. det gick knappt kan jag säga. fick springa på toan ett antal gånger då min mage slog volter.. men jag åkte typ allt ändå *skratt*. isabell fick med mig upp i uppskjutet och fy fan vad äcklig den va..! vi prövade även kanonen som jag ÄLSKADE! fy fan vad kul den var att åka, två turer blev det i den.

tredje dagen (onsdag) blev väldigt lugn. promenerade runt lite i haga på förmiddagen och sen gjorde vi inte så mycket annat än att käka på hardrock café i 25 graders värme. värmen, utekvällen på måndagen och liseberg på tisdagen hade verkligen tagit på oss haha..


en liten bit av rummet!


här sitter vi och väntar på att åka iväg med båten. det vädret känns otroligt långt borta
just nu hehe..


lilla stina vill inte vad med på kort!

isabell ska prova min skinjacka..

haga, väldigt gullig stadsdel!

en lägenhet rikare

var ju som sagt i karlstad igår och tog tag i allt som ska göras med lägenheten. till att börja med så tog besöket på STUB över en timme då de inte hittade mina nycklar.. lite småirriterande men det löste sig tillslut i alla fall.

åkte sen upp till lägenheten och kollade. området verkar lugnt och var jättefint, lummigt och sådär. det känns bra.. själva lägenheten var också jättefin. dock var rummet mindre än vad jag hade trott men det berodde på att det istället var en riktigt stor hall och ett stort badrum. badrummet var helkaklat med vitt kakel och väldigt fräscht! väggarna i rummet är vitmålade (och man får inte måla om).. köksdelen var liten, men precis vad som behövs förutom ugn då men det finns ute i gemensamma köket.

köket var väldigt stökigt och det stod sprit- och ölflaskor på borden (någon har väl haft en jävla fest antar jag). hoppas verkligen att de städar efter sig annars gör fan jag det alltså för så kan man inte ha det där inne!

var inte en själ i huset när jag var där så fick inte se grannarna men det blir väl senare.

åkte sen till IKEA och handlade en soffa, soffbord, skrivbord och allt annat som man behöver. ett par tusen fattigare och en fullastat bil senare åkte vi tillbaka till frödingshöjd och lastade av allt, sen åkte vi hem.

var en sväng inne på bergvik också då jag skulle ha födelsedagspresent till andreas. sen blev det en svart kjol till mig själv också som belöning för att jag vågar mig på detta karlstad-äventyret hehe.

ska till IKEA på söndag igen och handla det som jag missade idag.


en liten bit av rummet!

KARLSTAD

nu ni gott folk, nu händer det grejer här.. saker förändras och jag med dom.. jag har äntligen hitta något som jag vill göra och som känns helt rätt för mig.

idag har jag vart med mamma & pappa till karlstad och hämtat nycklar och skrivit på kontrakt till min lägenhet i karlstad som jag flyttar till den 25 augusti. japp, jag har tagit tjänstledigt från ICA efter över 2 år där, nu ska jag plugga till förskolelärare.

jag kommer bo i studentkorridor i ett område som heter frödingshöjd (en del av kronoparken) i karlstad. alldeles intill universitetet där jag kommer spendera de närmsta 3, 5 åren. jag har väl aldrig varit särskilt förtjust i korridorsboende, men det var typ det enda som fanns kvar till lilla mig. andreas har börjat söka jobb i karlstad nu så förhoppningsvis bor han & jag tillsammans inom en inte alltför avlägsen framtid.

sedan jag bestämde mig för ca 2 veckor sedan har allt gått sjukt fort. men det känns rätt och jag är otroligt laddad inför detta.